KOCAELİ / GEBZE - Çoban Mustafa Paşa İmam Hatip Ortaokulu

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEDEF LGS 2024

YILLIK EYLEM PLANI

ŞUBAT

•        Okul web sayfasında Hedef LGS  projesine ait bir menünün açılması. Yapılacak çalışmaların bu menü altında yayınlanması.

•        Okullarda akademik takip komisyonlarının belirlenmesi. Okul Akademik takip komisyonu tarafından “Lise Hazırlık Programı Yıllık Eylem Planı”nın oluşturulması.

•        Okul idaresi ve Hedef LGS 2023 koordinatörü önderliğinde  her branştan öğretmenin bulunduğu Akademik Takip Komisyonunun oluşturulması

•        HEDEF LGS Koordinasyon Odası nda bulunacak olan HEDEF LGS Klasörü nün yıl içerisinde gerekli belgelerin yer alacak şekilde oluşturulması.

•        8. sınıf öğrencilerine ve öğretmenlere yönelik motivasyon amaçlı (gezi, sosyal etkinlik...vb. ) çalışmaların yapılması. Yapılan etkinliğin, okul web sitesinde yer alan HEDEF LGS  ile ilgili alanda yayınlanması.

MART

•        LGS Hazırlık Programıyla İlgili Afiş Broşür, Sosyal medya  Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi

•        Hedef LGS 2023 hazırlık programının tanıtım çalışmalarının yapılması.
a. Öğretmen bilgilendirme çalışması.
b. Öğrenci bilgilendirme çalışması.
c. Veli bilgilendirme çalışması.(Veli Toplantılarının yapılması)

•        Sınav Takvimi” ile ilgili afiş, broşür ve sosyal medya çalışmalarının gerçekleştirilmesi.

•        Performans Değerlendirme Sınavlarının uygulanması ve sonuçlarının “DÖGM Bilgi Sistemi Hedef LGS 2023” alanında bulunan Deneme Sınavları bölümüne eklenmesi.

•        8. sınıf öğrencilerine ve öğretmenlere yönelik motivasyon amaçlı (gezi, sosyal etkinlik,seminer..vb. ) çalışmaların yapılması. Yapılan etkinliğin, okul web sitesinde yer alan HEDEF LGS  ile ilgili alanda yayınlanması.

•        Öğrenci Koçluğu kapsamında Öğrencilerin ilgili öğretmenlere dağılımının yapılmasının planlanması.

•         8. Sınıftaki akademik başarısı düşük öğrencilerin velileri ile okulda, sınıf rehber öğretmeni ve okul rehberlik servisince sorunların çözümüne yönelik değerlendirme yapılması

NİSAN

•        İlinizde yer alan en başarılı İmam Hatip Liselerine yönelik tanıtım ve bilgilendirme yapılması. İmam Hatip Liselerinin program çeşitliliğini ve imkanlarını anlatan afiş , video vb. hazırlanması. Yapılan çalışmanın okul web sitesinde yer alan HEDEF LGS  ile ilgili alanda yayınlanması.

•        Okulunuzda yürütülen LGS hazırlık programıyla ilgili, veli bilgilendirme çalışmasının yapılması. Yapılan çalışmanın okul web sitesinde yer alan HEDEF LGS ile ilgili alanda yayınlanması.

•        Mesleki rehberlik kapsamında Kariyer Buluşmaları , Mesleğimde 1 Gün programlarının gerçekleştirilmesi.

•        Öğrenci koçluk çalışmaları kapsamında birebir öğrenci görüşmelerinin yapılması bireysel programlarının dağıtılması.

•        Meb Örnek soruların öğrenciler tarafından çözülmesini sağlama.

•         Akademik takip komisyonunca, 7.sınıf öğrencileriyle LGS tanıtım çalışmaları yapılacak .

•        Dikkat ve Odaklanmaya yönelik çalışmaların yapılması.

•        Öğrencilerin en çok zorlandıkları kavram ve konularla ilgili destekleyici çalışmaların yapılması

•        KTS’de belirtilen aylık hedeflerin uygulanması ve sisteme rapor girişinin yapılması.

•        Kariyer günleri programı çerçevesinde alanında uzman kişilerin 7. Ve 8.  Sınıf öğrencilerimizle buluşturulması Yapılan çalışmanın okul web sitesinde yer alan HEDEF LGS ile ilgili alanda yayınlanması.

MAYIS

•        LGS’de yer alan her dersten kavram bazlı daha önceki yıllarda çıkmış soruların ders öğretmenleri tarafından çözdürülmesinin sağlanması.

•        "Performans Değerlendirme Sınavı" nın uygulanması ve sınav sonuçlarının bağlantıda yer alan Deneme Sınavı Ekleme Yönergesi'ne uygun bir şekilde DÖGM Bilgi Sistemi Hedef LGS alanında bulunan Deneme Sınavları bölümüne eklenmesi.

•        Okullardaki rehberlik servislerinin sınav kaygısını azaltmaya yönelik öğrencilere seminerler düzenlemesi.

•        Sınavdan önce veli ve öğrencilerin telefonla aranıp motivasyonlarının yükseltilmesi

•        Yapılan son denemenin LGS provası şeklinde yapılması

HAZİRAN

•        Sınava kadar olan sürede sosyal medya hesaplarından sınav esnasında yapılması ve yapılmaması gereken hususlara dikkat çekici videoların yayınlanması.

•        Sınav sonrası, LGS 2023 sorularının çözüm videolarının ve sınav analizinin sosyal medya kanalları ile öğrencilerle paylaşılması.

•        Yıl boyunca yapılan çalışmaların ve elde edilen sonuçların raporlaştırılması.

•        Akademik Takip Komisyon kararlarının dogmhedef@gmail.com adresine gönderilmesi

Yayın: 05.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 15:55 - Görüntülenme: 29